یخچال آزمایشگاهی


در علوم آزمایشگاهی استفاده از یخچالها و فریزرها از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا نگهداری اغلب فرآوردههای زیستی و همچنین اکثر داروها، مواد شیمیایی و آزمایشگاهی نیاز به خنکسازی دارد. در ذخیرهسازی این مواد در یخچال مشکلات متعددی وجود دارد. وجود آلودگیهای بیولوژیک، انتشار سموم زیستی، باکتریها در فرآوردههای خونی از یک سو و خطرهای شیمیایی اعم از آتش و انفجار و سموم شیمیایی از سوی دیگر، مواردی است که کاربر آزمایشگاه با آن سرو کار دارد. بنابراین میتوان از یخچال آزمایشگاهی برای نگهداری بهتر مواد و رفع مشکلات ذکر شده استفاده کرد.
یخچال آزمایشگاهی چگونه کار میکند؟
جدار داخلی اکثر یخچالهای آزمایشگاهی از ورق استیل ضدزنگ ساخته شدهاند. زیرا این ماده در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاومت بالایی دارد، همچنین از مقاومت حرارتی پایینی برخوردار است. ضمنا به علت داشتن سطحی صیقلی، نظافت آن نیز بسیار راحت است.
یخچالهای آزمایشگاهی باید دارای طبقات متعدد با ابعاد گوناگون باشند. این طبقات باید دارای استحکام قابل قبولی باشند تا مانع از واژگونی ظروف شوند. کنترل دما در یخچالهای امروزی به صورت دیجیتال انجام میشود.
یخچال آزمایشگاهی در چه مواردی به کار میرود؟
انواع مختلف یخچال / فریزر برای کاربرد در آزمایشگاه وجود دارد که بسته به نوع نیاز کاربرد از آن استفاده میشود:
یخچالهای خانگی (Domestic)
این یخچال و فریزرها بیشتر در آزمایشگاههای علمی مدارس به منظور نگهداری محلولها و مایعات غیرقابل اشتعال و غیرقابل انفجار مورد استفاده قرار میگیرند.
یخچالهای امن آزمایشگاهی(Lab Safe)
این یخچال و فریزرها برای نگهداری مواد قابل اشتعال و قابل انفجار استفاده میشوند. این نوع سیستم خنککننده هیچگونه تجهیزات سوئیچینگ داخلی که میتواند منبع بالقوه جرقه باشد، ندارد. به منظور کاهش احتمال آتشسوزی مواد محترقه داخلی، کمپرسور و دیگر مدارات معمولا در بالای دستگاه قرار گرفتهاند.
یخچالهای ضد انفجار(Explosion Proof)
این یخچالها برای کار در مکانهایی طراحی شدهاند که احتمال انفجار در هوای خارج یخچال وجود داشته باشد. اغلب در برگیرنده گازها، مایعات و جامداتی هستند که دمای احتراق آنها کمتر از 100 درجه فارنهایت است. شرایط ذخیره سازی برای تمام محلولها یا نمونههایی که بخارات قابل اشتعال متصاعد میکنند، فراهم شده است. برای مثال پوشش آغشته به اتر حیوانات آزمایشگاهی میتواند منجر به انفجار در داخل یخچال شود.
قابلیتهای یخچالهای آزمایشگاهی
یخچالهای آزمایشگاهی اغلب دارای مانیتورهایی هستند که دما را به صورت آنلاین نشان داده و در برخی قابلیت مانیتورینگ دما تا 96 ساعت قبل نیز وجود دارد تا در صورت بروز مشکل قابل استناد باشد. حتی در نمونههایی از یخچال فریزرهای آزمایشگاهی، قابلیت اتصال دستگاه از طریق پورت 485 RS به کامپیوتر وجود دارد.
علاوه بر این، این سیستمها مجهز به سیستم آلارم است، تا مواردی از قبیل بالا یا پایینبودن دما و بازبودن درب را هشدار دهد. این یخچالها به علت پیشگیری از موارد ناشی از قطعی برق، اکثرا باتری دارند.
مشخصات
- جنس بدنه خارجی: رنگی یا استیل
- جنس محفظه داخلی: استیل
- رنج دمایی: 1+ تا +10 درجه سانتی گراد
- ظرفیت: در اندازه های مختلف
- درب شیشه ای یا استیل – قفل دار
- دارای فن داخلی جهت خنک کنندگی سریعتر
- دارای بوق اخطار نوسانات دمایی و باز بودن درب
- دارای ترانس محافظ برق
- بدون برفک
- انواع: یخچال – یخچال فریزر (دمای فریزر نا 40- درجه سانتی گراد)
- عایق بندی داخلی مناسب جهت جلوگیری از نوسانات دما
- دارای نمایشگر دیجیتال و تنظیم دما